FLORIEN 06 82 04 43 21

Massagetherapie

Een Massage op Texel is een heerlijk moment om voor jezelf of je nu hier woont, werkt of op vakantie bent. Lichaamstherapie Texel geeft klachtgerichte massages die een uitstekende combinatie zijn met bijv. een behandeling met fysiotherapie. 

De Massage van Lichaamstherapie Texel is een volwaardige therapievorm en wordt door de meeste zorgverzekeraars uit de aanvullende zorgverzekering (gedeeltelijk) vergoed (pakket alternatief). Kijk op pagina Tarieven voor meer info.

Het lichaam centraal

Massagetherapie is een ontspannen manier om via je lichaam contact te maken met jezelf. De behandeling bevordert bewustwording, welk tot inzicht en uiteindelijk heling kan leiden op fysiek, psychisch en emotioneel niveau. Massagetherapie is klachtgericht waarbij het lichaam centraal staat. Aangeraakt worden brengt als vanzelf de aandacht bij je lichaam. Het masseren bevordert ook de psychische gezondheid.

Reacties van het lichaam

Tijdens en na de massage verbetert de doorbloeding en je immuunsysteem gaat beter functioneren.
De hoeveelheid cortisol, een stresshormoon, neemt af.
Je lichaam maakt oxytocine aan, een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en verbondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen.
Wanneer je lichaam ontspant, zal ook je denken ontspannen.

Wanneer massage?

Of je nu op Texel woont, werkt of op vakantie bent, als je lichamelijke klachten hebt, wil je graag behandeld worden. De Massage op dit mooie eiland Texel wordt gegeven door de ervaren en goed geschoolde therapeut van Lichaamstherapie Texel. De therapeutische behandeling is klachtgericht en zeer geschikt bij spanningsklachten, depressie, vermoeidheid of lichamelijke klachten. In de behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken.

Massagetechnieken

Massagetherapie is klachtgericht en combineert verschillende technieken om de klachten te behandelen. Een aantal daarvan worden hieronder genoemd.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage op Texel is puur een moment van ontspanning voor jou zelf waarbij vooral effleurages (strijkingen) worden toegepast. Vaak wordt er gebruik gemaakt van geurende massageolie.
De massage heeft effect op je lichaam én je geest. Je komt los van de dagelijkse stress en zorgen en jij ervaart weer in jouw lichaam hoe het voelt om ontspannen te zijn.

 

Klassieke Massage

De Klassieke massage is een activerende massage om de doorbloeding te stimuleren. Het is één van de oudste massagevormen en wordt ook wel Zweedse massage genoemd.

De masseur werkt met technieken als effleurages (strijken), petrissage (kneden), tapotements (kloppen), fricties (kleine cirkelvormige drukkende bewegingen) en vibraties (trillingen).

 

Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfdrainage is een rustige, pijnloze en zachte massagetechniek. Door zachte ritmische handbewegingen op/over het huidoppervlak wordt de lymfe voortgestuwd en daarmee het oedeem, de vochtophoping, afgevoerd. Het oedeem verkleind en de hierbij ontstane lokale druk wordt weg genomen. Dit is een aangename ondersteuning na operatieve behandeling of chemotherapie.

 

Hoofdmassage (liggend)

Heb jij net als veel andere mensen vaak last van hoofdpijn, stress en spanning? Deze klachten hopen zich op in het hoofd, nek en schouders. Tijdens de massage van schouders, nek en hoofdhuid wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd, maar ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller afgevoerd worden.

 

Stoelmassage

Een Stoelmassage is een ontspannende 20 minuten durende massage, gericht op hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. De massage vindt plaats op een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel waarop je ontspannen kunt zitten. Je wordt over je kleding heen gemasseerd dus er wordt geen olie gebruikt. Voor de werkende mens op Texel is dit een welkome massagevorm direct op de werkplek.

 

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is een ontspannende massage voor zwangere vrouwen. Naast ontspanning kan een zwangerschapsmassage helpen bij fysieke en mentale klachten. De massage wordt in stabiele zijligging gegeven. Je kan dus tot aan het einde van je zwangerschap gebruik maken van deze massagevorm.

 

Starten met Lichaamstherapie

Orthomoleculaire Therapie

Maak jouw afspraak online! Je kunt een afspraak maken voor een bezoek maar dat hoeft dus niet. Kik hier voor meer info over deze therapievorm.

Of bel vrijblijvend 06 82 04 43 21 voor meer informatie. Ik sta je graag te woord.

Vanuit buitenland +31 6 82 04 43 21

Afspraak maken

Een afspraak maken gaat heel gemakkelijk en kan op allerlei manieren. Klik op de knop en ga naar de pagina Afspraak Maken om dit direct te regelen.

Openingstijden Massagetherapie

Locatie De Koog:

maandag van 10.30 tot 18.00 uur

woensdag van 09.00 tot 18.00 uur

donderdag van 09.00 tot 13.00 uur

Locatie Den Burg:

tijdelijk gesloten