FLORIEN 06 53 52 38 76

Manuele Lymfe Drainage

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Manuele Lymfe Drainage (kortweg MLD) is een zacht pulserende, ritmische en rustgevende massage techniek.

Met manuele lymfedrainage stimuleer je de afvoercapaciteit van het lymfesysteem waardoor weefselvocht en afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Afhankelijk van de situatie kan dit zelfs met 75% verhoogd worden.

Het lymfesysteem verwijdert niet allen weefselvocht, afvalstoffen en ziektekiemen uit het lichaam maar ook spanning en emoties. Deze massagevorm zorgt voor ontspanning en werkt goed als pijndemping.

Manuele lymfe drainage heeft een positieve invloed op het vegetatieve zenuwstelsel, dit zenuwstelsel regelt basale lichaamsfuncties als bloedsomloop, de ademhaling, de uitscheiding en de stofwisseling.

Met manuele lymfedrainage stimuleer je de werking van het parasympatisch zenuwstelsel. Het lichaam heeft 2 regelsystemen namelijk de sympaticus en de parasympaticus.

De sympaticus zorgt voor de aanpassing van het lichaam aan inspanning en situaties van stress. De parasympaticus is verantwoordelijk voor rust, reiniging, ontspanning, opbouw en herstel.

 

Toepassingen manuele lymfedrainage:

Deze massage techniek werkt ondersteunend bij verschillende ziekteprocessen zoals ADHD, burn-out, depressiviteit, pijnklachten, ontstekingsbeelden, hoofdpijn, overbelaste pezen en spieren, arm-oedeem na borstoperatie, slecht helende wonden, slechte weerstand etc.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”448″ img_size=”1800″ alignment=”center” style=”vc_box_outline” border_color=”chino”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”313″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” border_color=”chino”][/vc_column][/vc_row]