FLORIEN 06 53 52 38 76

Massagetherapie

Massagetherapie is een volwaardige therapievorm, die prima samengaat met andere behandelingen zoals fysiotherapie, haptonomie en psychotherapie

Massagetherapie is klachtgericht en wordt uit de aanvullende zorgverzekering (gedeeltelijk) vergoed (uit pakket alternatief)

Het lichaam centraal

Massagetherapie is een ontspannen manier om via je lichaam contact te maken met jezelf. De behandeling bevordert bewustwording, welk tot inzicht en uiteindelijk heling kan leiden op fysiek, psychisch en emotioneel niveau. In de massagetherapie staat het lichaam centraal. Aangeraakt worden brengt als vanzelf de aandacht bij je lichaam. Alleen het masseren zelf al bevordert de lichamelijke en psychische gezondheid.

Reacties van het lichaam

Tijdens en na de massage verbetert de doorbloeding en je immuunsysteem gaat beter functioneren.
De hoeveelheid cortisol, een stresshormoon, neemt af.
Je lichaam maakt oxytocine aan, een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en verbondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen.
Wanneer je lichaam ontspant, zal ook je denken ontspannen.

Wanneer massage?

Massagetherapie is geschikt bij spanningsklachten, depressie, niet lekker in je vel zitten, vermoeidheid of lichamelijke klachten. Het is een uitstekende therapie om meer bij jezelf te komen en te voelen wat aandacht nodig heeft. Na een intakegesprek wordt de behandeling afgestemd op jouw behoeften. In de behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken.

Massagetechnieken

Bij massagetherapie kunnen verschillende technieken gebruikt worden om de klachten te behandelen. Een aantal daarvan worden hieronder genoemd.

Ontspanningsmassage

Deze massage is puur een moment van ontspanning, waarbij vooral effleurages (strijkingen) worden toegepast. Vaak wordt er gebruik gemaakt van geurende massageolie.
De massage heeft effect op je lichaam én je geest. Je komt los van de dagelijkse stress en zorgen en jij ervaart weer in jouw lichaam hoe het voelt om ontspannen te zijn.

 

Klassieke Massage

De Klassieke massage is een activerende massage om de doorbloeding te stimuleren. Het is één van de oudste massagevormen en wordt ook wel Zweedse massage genoemd.

De masseur werkt met technieken als effleurages (strijken), petrissage (kneden), tapotements (kloppen), fricties (kleine cirkelvormige drukkende bewegingen) en vibraties (trillingen).

 

Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfdrainage is een rustige, pijnloze en zachte massage techniek volgens de methode/therapie van Dr. Vodder. Door toepassen van zachte ritmische handbewegingen op/over het huidoppervlak, wordt de lymfe voortgestuwd en daarmee het oedeem, de vochtophoping, afgevoerd. Het oedeem verkleind en de hierbij ontstane lokale druk wordt weg genomen.

 

Hoofdmassage (liggend)

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress en spanning. Deze hopen zich op in het hoofd, nek en schouders. Tijdens de massage van schouders, nek en hoofdhuid wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd, maar ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller afgevoerd worden.

 

Stoelmassage

Stoelmassage is een 20 minuten durende massage, gericht op hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. De massage wordt gegeven op een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel waarop je ontspannen kunt zitten. Je wordt over je kleding heen gemasseerd, er wordt dus geen olie gebruikt. Stoelmassage is een veel gebruikte massagevorm op de werkplek in bedrijven. 

 

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage is een ontspannende massage voor zwangere vrouwen. Naast ontspanning kan een zwangerschapsmassage helpen bij fysieke en mentale klachten. De massage wordt in stabiele zijligging gegeven. Je kan dus tot aan het einde van je zwangerschap gebruik maken van deze massagevorm.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Massagetherapie valt onder ‘natuurgeneeskunde, alternatieve zorg’ en kan in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een verwijzing van de (huis)arts is niet nodig. Wil je zeker weten wat jouw zorgverzekering dekt? Raadpleeg jouw polis, bel jouw zorgverzekeraar of informeer bij Lichaamstherapie Texel.

Tarieven

Massagetherapie

De eerste behandeling incl. intake duurt 60 tot 75 minuten en kost € 75,00

Losse consulten
Consult 30 minuten  €35,00
Consult 45 minuten € 50,00
Consult 60 minuten € 65,00

of stuur een email

Stel een vraag over massagetherapie of boek direct een afspraak.

1 + 7 =